Foto: Bildbyrån

Luleåfans bidrar till LHC:s SM-finalresa

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings damlag har vädjat till fansen om pengar till att resa till SM-finalmatcherna mot Luleå Hockey/MSSK. Men enligt Luleåfans ordförande, Stefan Baudin, är det Luleås fans som bidrar mest. Han riktar också kritik mot Linköping för att inte ha budgeterat för ett SM-slutspel.

Det är 110 mil att åka för Linköpings damlag för SM-finalspel mot Luleå Hockey/MSSK. En resa som förstås helst görs med flyg, en kostnad på cirka 200 000 kronor. Pengar som inte klubben kan bidra med. Spelet under påskhelgen gör att biljettpriserna är höga. Inför SM-finalerna gick Linköpings damer ut och vädjade till fansen att bidra till resan.

”Luleåfans bidrar mest”

Enligt Luleåfans ordförande verkar det dock inte vara Linköpings fans som är mest villiga att skänka pengar.

– För det första borde det inte vara så att fansen ska bidra med pengar till spelarresor och kanske speciellt när det gäller SM-finalerna. Tittar man på Twitter verkar det dessutom som om det är Luleås fans som är mest villiga att skänka pengar, säger han.

Riktar kritik mot klubben

Enligt Stefan Baudin ser inte matchen på fredag i Luleå ut att vara i fara då han menar att det Linköpings damer borde ha tillgång till herrarnas spelarbuss, nu när de är ute ur slutspelet. Men han är kritisk över hur klubben prioriterar.

– Jag förstår inte att klubben inte budgeterat för ett SM-slutspel. Har man råd att betala en av sina herrspelare 400 000 kronor i månadslön borde man ju kunna se till att damerna kan ta sig till slutspelmatcherna. säger han.

En bild av synen på damhockeyn

– I Luleå tar vi damhockeyn lika seriöst som herrhockeyn. Det verkar vi vara ganska ensamma om i Sverige. Se bara på en spelare som Michelle Karvinen tillexempel. Hon är en av världens bästa hockeyspelare men måste ändå ha ett jobb vid sidan om. Hade hon varit en manlig spelare hade hon varit mångmiljonär vid det här laget, säger Stefan Baudin.

– Vi är dessutom den enda klack som alltid finns med på matcherna. Det vore roligt att ha lite motstånd på den punkten, säger han.

– De flesta vill ha ett jämställt samhälle, på alla punkter och också inom sporten, men det gäller att göra någonting också, inte bara prata, säger Stefan Baudin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer