• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Brand på Tjintokks anläggning – gas i byggnaden

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen har det utbrutit en brand i ett garage på området till Tjintokks anläggning. Eftersom det finns gas i byggnaden kommer man inte att stanna kvar på platsen för att aktivt försöka släcka branden. Vid halv sju började de sista räddningsresurserna att lämna branden.

Garaget är uppskattningsvis 25 gånger 30 meter, men avspärrningar kommer att göras på upp till 300 meter då det finns gas i byggnaden. Både genom ett system som innehåller gas men också i form av flaskor innehållandes gas, uppger Conny Sandström, räddningschef i beredskap i Arvidsjaur.

– Vi kommer inte genomföra några angrepp mot branden.

Låg spridningsrisk

Garaget ska däremot vara fristående och därför bedöms eldens spridningsrisk till låg för tillfället.

Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador i samband med branden, men däremot kan en person ha andats in rök i samband med att man tog ut en traktor ur byggnaden.

På plats vid branden fanns, vid halv sex, resurser från Arvidsjaur, Arjeplog, Sorsele och brandvärnet i Slagnäs. En del av dessa var på väg att lämna platsen då man inte tänkt att aktivt släcka elden.

Övervakas av vakter

Vid halv sju gjorde de sista räddningsresurserna sig klara för att lämna platsen. Istället har man spärrat av platsen som nu övervakas av vakter tills dess att elden svalnat.

– Risken för explosion kvarstår men vi kommer inte kunna göra någon bedömning genom att vara på plats ändå, säger Conny Sandström.

Vid 21.30-tiden säger Sandström att det fortfarande finns en explosionsrisk, om än den är lägre än tidigare.

– Därför har vi avspärrning på ungefär 300 meter, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.