Brottarprofilen Karl-Erik Taivalsaari i Gällivare säger att han blev enormt förvånad över dopingbeskedet. Foto: SVT

Brottarbasen chockad: ”Inga skäl i världen att dopa sig”

Uppdaterad
Publicerad

Brottarprofilen Karl-Erik Taivalsaari i Gällivare blev enormt förvånad över nyheten att Jenny Fransson åkt fast i en dopingkontroll.

– Jag är jättechockad. Jag förstår ingenting, säger han.

Jenny Fransson kommer från Öjebyn, men tävlar för Gällivare SK där Karl-Erik Taivalsaari är vice ordförande och ansvarig för elitbrottningen och han blev alltså djupt chockad när han fick höra nyheten.

– Jag hade ingen aning om det. Det var minbrorsa som ringde. Han sa: Har du sett vad som står i media om att Jenny Fransson dopat sig. Sen fick jag information av min ordförande. Men det är tydligen A-provet som gett resultat och nu väntar vi på B-provet, säger han.

”Ingen skäl att dopa sig”

Karl-Erik Taivalsaari tycker att det är konstigt att Jenny Fransson åkt fast i en dopningskontroll med tanke på hennes fysiska status och världsrankning.

– Jenny är VM-tvåa och väntar nu på att få gå OS och hon har gått jättebra. Hon är vår mest fysiskt starka tjej så det finns inga skäl i världen till att hon skulle dopa sig. Det finns ingen logik bakom det, ingenting. Men ring i morgon, då vet jag säkert mer om vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.