Bussen på bilden har inget med händelsen att göra Foto: SVT/Arkivbild

Busschaufför avstängd – kollade fotboll när han körde

Publicerad

En passagerare på väg till Boden från Luleå med en av länstrafikens bussar upptäckte att busschauffören tittade på fotboll i mobiltelefonen samtidigt som han körde. Passageraren tog då upp sin mobil, filmade och skickade sedan filmen till bussbolaget. Nu är busschauffören avstängd från sitt arbete.

Det uppger Aftonbladet.

Busschauffören är nu permanent avstängd från att köra buss i länstrafiken regi.

– Det är bussbolaget som har arbetsmiljöansvaret och agerandet från deras sida har varit helt riktigt, säger Mats Aspemo vd för länstrafiken.

Nekade till händelsen

Enligt de uppgifter som Mats Aspemo fått ska chauffören först ha nekat till att kört bussen och tittat på fotboll. Han ska ha sagt att det bara skedde när bussen stod stilla. Men efter att passagerarens film nått bolaget stod det klart att så inte var fallet.

– Det är okej att titta i mobilen om bussen står stilla och man inte på något sätt stör kundrelationen men definitivt inte under färd.

Hur ser du på det som hänt?

– Det är ett samhällsproblem och många verkar sakna insikt och sunt förnuft för att förstå att köra och titta på mobilen samtidigt är både olagligt och farligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer