I klippet hör du campingägaren Inge Rankvist i Örnvik som ger gästerna en rejäl släng av sleven efter att de misskött restriktionerna under vistelsen. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Campingägarens utbrott efter covidspridning i Örnvik: ”Rent åt helvete”

Publicerad

Påskfirandet blev allt annat än Inge Rankvist hade tänkt sig. Trots tydliga instruktioner blev det ett stort covidutbrott på hans camping vid Tjeggelvas strand i Arjeplogs kommun.

– De sitter i husvagnar som packade sillar och sprider den här skiten, säger han.

Det var i går den 15 april som Piteå Tidningen rapporterade att 17 personer insjuknat i covid-19 vid Örnviks camping i Arjeplogs kommun.

Något som får ägaren Inge Rankvist, som själv tillhör riskgrupp, att gå i taket. Han har vidtagit flera förebyggande åtgärder för att hindra smittspridning – men förgäves.

Coronaviruset i Norrbotten

– Det är rent åt helvete. Respektlöst, säger Inge som själv är 70 år och tillhör riskgrupp.

Glad över att bli själv igen

Han är märkbart besviken över att gästerna misskött sig och tycker att det är skandal att folk inte förstått allvaret efter drygt ett år med coronaviruset.

Nu är det snart inga gäster kvar och Inge blir själv igen.

– Då blir det lugnt. Att det blir en ekonomisk smäll spelar mindre roll.

Hör mer av Inge i klippet ovanför

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet