Politiker hotade Ögren med våld

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsrådet Kent Ögren erkänner nu att han har mordhotats tre gånger under den här mandatperioden. Det senaste av alla andra hot är att en centerpartist i Kiruna i princip uppmanat folk att bryta ett ben på honom.

Det är en av centerpartisterna som står på valsedeln i Kiruna som ligger bakom det senaste hotet.

Så här skrev han i ett inlägg på Facebook-sidan ”Vi som vill rusta upp Kiruna”.

”Synd att ingen bröt ett ben på honom, så han själv fick uppleva vilken fantastisk sjukvård vi har i Kiruna. Han f-n kan man ljuga någon rätt upp i ansiktet? Vidrigt!”

Blev förvånad

Kent Ögren konstaterar att personangreppen haglar, speciellt från Kiruna, och han är förvånad över att det tydligen finns de som vill bryta benen på honom.

– Det känns inte så bra att det finns en sådan stämning på sociala medier och att folk triggar varandra och det blir värre och värre Det är klart att det är ett hot, säger landstingsrådet Kent Ögren (S).

Landstingsrådskandidaten Maria Stenberg (S) har uppmanat honom att agera.

”Polisanmäl, pronto!” skriver hon.

– Men jag tänker nog inte göra det för jag inte vill att situationen ska bli mer upphaussad. Så här ser det tyvärr ut på sådana här sidor. Särskilt i Kiruna är det en infekterad debatt om hälso- och sjukvården och den är väldigt mycket fokuserad på min person, men jag fattar inga beslut själv. Vi socialdemokrater styr landstinget tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet, säger han.

Tre mordhot

Kent Ögren erkänner också att han varit med om värre saker under den här mandatperioden.

– Det handlar om mer kraftfulla saker, tre fall av rena mordhot och då har jag kontaktat vår säkerhetsavdelning som kontaktat polisen, säger han..

Kent Ögren ser en stor skillnad med hur den politiska situationen var för bara en dryg mandatperiod sedan.

– Jag tycker att klimatet har hårdnat betydligt under de senaste åren och hoten brukar komma i samband med någon särskilt infekterad fråga som det är stor sprängkraft i, säger Kent Ögren som i övrigt inte vill uttala sig om de tre fallen.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.