Roine Karlsson, som är kontaktperson för Friluftsfrämjandet, provar på hur det är att rida käpphäst. Foto: Roine KarlssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hoppas på en ny tradition inom friluftslivet

Publicerad

Under lördagen arrangerar Friluftsfrämjandet sin första stora friluftsdag i Luleå.
– Vi har varit igång sedan klockan elva på förmiddagen och det här ser ut att bli en trevlig familjeaktivitet, säger Roine Karlsson, som är kontaktperson för Friluftsfrämjandet.

På plats utanför grönområdet vid Hälsans hus finns en rad friluftsorganisationer och föreningar representerade.

– Folk går tipspromenader och grillar korv och barnen hoppar omkring med käpphästar, säger Roine Karlsson och beskriver även en rad andra aktiviteter som pågår.

Vill att intresset ska växa

De föreningar som medverkar är förutom Friluftsfrämjandet;  Luleå Ridklubb, Jägareförbundet, Ok Renen, Sportfiskarna och Luleå kommuns Fritidsbank där man gratis kan låna saker till olika sportutövanden.

– Vi vill visa  allmänheten olika möjligheter till roliga fritidsaktiviteter. Vår tanke är att den här dagen ska bli en tradition med fler deltagande föreningar och även företag, säger Roine Karlsson.

Samtidigt med Friluftsfrämjandets arrangemang har folkhälsoprojektet ”Hittaut Luleå” dragit igång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer