Chockbesked för Boden handboll

Uppdaterad
Publicerad

Ett enormt bakslag har drabbat Boden handboll. En värvningsmiss gör att tisdagens kvalmatch måste spelas om – dessutom inför tomma läktare.

Norrland är nära att få sitt första elitserielag i handboll sedan 1988. Boden handboll vann den första kvalmatchen i bäst av tre hemma mot Önnered i tisdags med 29-24. Men den matchen måste nu alltså spelas om.

– Vi fick ju möjligheten att ta in två nya spelare inför kvalet för att förstärka laget och gjorde så inför matchen i tisdags. Men övergångshandlingarna och registreringen av spelarna har inte gått till på det sättet som det borde ha gjort och det har blivit en administrativ miss i något på vägen härifrån klubben till Svenska handbollsförbundet, säger tränaren för Boden handboll Tobias Pettersson.

Boden handboll

Ett dråpslag

Det handlar alltså om de två spelarna Theresa Utkovic och Amenaghawon Ogbomo som värvades till Boden handboll inför kvalet. Men det visade sig att de två spelarna inte var godkända för spel och handbollsförbundet har beslutat att matchen måste spelas om utan de två spelarna och inför tomma läktare på neutral plan. Klubben vet ännu inte alla detaljer kring vad som gått snett, men beslutet går inte att överklaga. Laget fick chockbeskedet i går eftermiddag.

– Man tror ju inte att det är sant. Vi förstår väl inte riktigt varför, men det är som det är och det känns förjäkligt, säger spelaren Emmy Nordmark.

– Det är ju klart att det är ett dråpslag. Både jag och samtliga spelare och klubben är ju oerhört besvikna naturligtvis och framförallt med tanke på att vi gjorde en fantastiskt bra insats i tisdags. Det känns förjävligt, säger tränaren Tobias Pettersson.

Böter väntar

Bortamatchen på söndag kommer att spelas som planerat, men istället för 1-0 i matcher står det nu alltså 0-0. Tisdagens match som spelades inför fulla läktare kommer att spelas om under nästa vecka och förutom straffet att spela inför tomma läktare så väntar också böter för klubben.

– Vi har ju ett bötesbelopp och vi tappar intäkter med tomma läktare och har ju redan från början en dyr verksamhet med alla långa resor så det blir ju ett hårt slag mot ekonomin. Alla idrottsföreningar kämpar ju med att få ihop pengar. Nu är vi ju en bit ifrån elitserien, men det är klart att det är stora frågetecken kring det, säger tränaren Tobias Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boden handboll

Mer i ämnet