Det var Christina Larsdotter Linder som hittade kroppen i Haparanda skärgård. Polisen har hand om fallet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Christina hittade kroppen i Haparanda skärgård

Uppdaterad
Publicerad

En kropp efter en ännu inte identifierad person upptäcktes på tisdagen liggandes vid en strandkant i Haparanda skärgård.
– Det var jag som hittade kroppen och det var extremt obehagligt, säger Christina Larsdotter Linder.

NSD var först med att intervjua henne och här berättar hon för SVT vad hon varit med om men hon vill inte vara med på bild.

– Jag var ute på min första egna kajaktur och det var ju spännande nog som det var...

Blev rädd

Christina Larsdotter Linder paddlade nära ön Kraaseli, vid vattengränsen mot Finland, strax söder om centrala Haparanda, när hon såg någonting vid strandkanten.

– Det var ett bylte som låg delvis i vattnet och delvis i vassen och jag tänkte ganska omgående att det var en kropp, så jag blev rädd och paddlade till stugan för att hämta sambon.

Tillsammans satte de sig i en båt och åkte till platsen där Christina Linder Larsdotter sett det makabra fyndet.

– Det var verkligen en kropp och då ringde vi 112 och efter ett tag kom både polis och räddningstjänst till platsen, berättar Christina Larsdotter Linder.

Sovit dåligt

Polisen misstänker inte i nuläget att personen som hittads död har utsatts för ett brott men kroppen ska identifieras och analyseras.

– Det syntes att kroppen legat där ett bra tag. Det måste finnas anhöriga som saknar personen, säger Christina Larsdotter Linder.

Hur har du påverkats av händelsen?

– Jag har sovit dåligt och kommer säkert bära med mig detta ett tag och jag kommer nog inte vilja paddla ensam i fortsättningen...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kropp hittad i Haparanda skärgård

Mer i ämnet