Postnord i Kiruna har drabbats av ett omfattande covidutbrott och just nu är bara sex av 19 brevbärare i tjänst. Foto: Hans Sternlund/SVT

Covidutbrott på Postnord i Kiruna – bara sex av 19 brevbärare i tjänst

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort covidutbrott på Postnord i Kiruna ger stora störningar i postutdelningen. Av 19 ordinarie brevbärare är bara sex i tjänst.

Det är tio brevbärare som har testat positivt för covid och tre som väntar på provsvar. De sex ordinarie återstår får räkna med att jobba en hel del övertid samtidigt som man försöker hitta extraresurser.

Dessutom lånar produktionsledningen in brevbärare från bland annat Karesuando, Övertorneå och eventuellt Gällivare för att försöka få ut all post som ligger och väntar. Bland annat är stora delar av veckans lokala annonsblad kvar på lastpallarna.

Coronaviruset i Norrbotten

Post var tredje vardag

Hushåll och företag i Kiruna får räkna med att få postutdelning var tredje dag i stället för varje vardag.

– Det kommer att vara tufft hela nästa vecka också, men då hoppas vi kunna dela ut post varannan dag, säger Peter Flymalm, områdeschef Norrbotten vid Postnord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet