Pia Suonvieri, Haparanda, är dagens frågeställare. Foto: SVT

Haparandabon: ”Vad händer med gropen?”

Publicerad

Idag stannade SVT Nyheter Norrbottens valturné till i Haparanda. Där träffade vi dagens frågeställare som denna gång är Pia Suonvieri.

Dagens frågeställare Pia Suonvieri är en frilansande kulturarbetare, som bland annat jobbar hårt med ett projekt om sikfiske. Hon håller även i helgens stora fiskekonferens i Haparanda där fiskare från Nya Zeeland bland annat är på plats för att visa traditionella fisketekniker.

– Intresset från världen att prata om traditionellt fiske är jättestort. På lördag ska de visa ett fiskesätt som man inte har använt på flera decennier, säger Pia Suonvieri.

Eftersom att Pia Suonvieri är finsk medborgare så får hon enbart rösta i kommunalvalet och hon tycker att det är svårt att bestämma sig i år.

Hennes fråga till politikerna i Haparanda handlar om vad som händer med platsen där Barents center var tänkt att byggas, men som nu står helt öde.

– Jag undrar vad de har för vision för den fina ”gropen” som vi har på den svenska sidan av världens fredligaste gräns? Och hur tänker de förverkliga den här visionen om att det skulle bli ett riktigt Barents center här i Haparanda-Torneå?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer