• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Nu är det dags att åter igen ställa om klockan efter årstiden. Men snart kan detta vara ett minne blott. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Dags att ställa om klockan till sommartid

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndag är det dags att ställa om klockan till sommartid. Det betyder att tiden för sömn förkortas med en timme då klockan ställs fram från 02.00 till 03.00 i natt.

För er som har svårt med vilket håll klockan ska ställas om finns det här knepet: när vi närmar oss sommaren ställer vi fram våra trädgårdsmöbler och när hösten kommer så ställer vi tillbaka dem.

Frågan är bara hur många gånger till som vi kommer att flytta tiden då EU kommit fram till att man vill slopa tidsomställningen. Dock måste medlemsländerna själva fatta beslut om vilken tid de vill använda, sommar- eller vinter. Det är något som EU-parlamentet vill ha svar på 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.