Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det ser riktigt tungt ut”, säger Cecilia Holmgren, ordförande i gymnastikklubben, om framtiden. Foto: Thommy Johansson/SVT

Ekonomiskt stålbad väntar Gymnastikklubben i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Gymnastikklubben Norra Norden har hållits stängd sedan i november. Nu öppnar den igen men de uteblivna intäkterna gör att Kirunaklubben går en osäker ekonomisk framtid till mötes.

Ekonomin fungerade hyfsat under 2020 med kompensationsbidrag som klubben fick från kommunen och Riksidrottsförbundet.

– Året 2020 var ändå ganska bra. Vi fick in medlemsavgifterna i början av året och efter sommaren var läget med pandemin lugnare så vi fick in många nya medlemmar, säger Cecilia Holmgren, ordförande i gymnastikklubben Norra Norden.

”Ser riktigt tungt ut”

Men i år ser det ut att bli tuffare och orsaken är att verksamheten har varit stängd i flera månader innan återöppningen. Klubben förvaltar och driver själva anläggningen och driftkostnaden är densamma oavsett om de kan nyttja lokalen eller inte.

– Det ser riktigt tungt ut, men vi hoppas att vi kan knyta några nya sponsorer för att fixa det här året, säger Cecilia Holmgren som är inställd på att det inte blir några intäkter från några arrangemang.

I klippet hör du Cecilia Holmgren om vilka förändringar pandemin inneburit

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer