Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var fruktansvärt” – hör Monica Isaksson varför hon tar upp kampen för dövblinda Evelina. Foto: Adam Berlin/SVT

Dövblinda Evelina nekas stöd – Monica för kampen vidare

Uppdaterad
Publicerad

Piteåbon Monica Isaksson blev så pass berörd av dövblinda Evelina Lindbergs kamp att behålla sitt personliga stöd att hon skramlade ihop en namninsamling med 1 800 underskrifter.

För ett par veckor sedan blev Evelina Lindberg av med sitt personliga tolkstöd. Efter det beskedet bestämde sig 77-årige Monica Isaksson för att starta en namninsamling för att hon ska få tillbaka sitt stödet.

Efter socialnämndens öppna sammanträde räckte Monica över namnunderskrifterna till nämndens ordförande Sven-Gösta Pettersson (S).

– Jag kunde inte bara titta på längre utan kände att jag behövde göra något och då kom jag på namninsamling, säger Isaksson.

”Kommenterar inte enskilda ärenden”

Men socialnämndens ordförande och socialchefen i Piteå står kvar vid sin riktlinje att inte kommentera enskilda ärenden.

– Vi kommer diarieföra namninsamlingen och sätta en handläggare på det. Och så kommer vi bereda den, säger Sven-Gösta Pettersson (S).

I klippet nedan hör du kommunens kommentarer kring situationen med Evelina.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialnämndens ordförande och socialchef i Piteå om situationen med dövblinda Evelina Lindberg. Foto: Adam Berlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.