Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du bilder från olycksplatsen i Piteå där en man föll från Bergsviksbron under ett underhållsarbete. Foto: Joel Gustafsson/Piteå-Tidningen

Broreparatör föll i vattnet – har inte hittats

Uppdaterad
Publicerad

En broreparatör föll under tisdagen ner i vattnet vid Bergsviksbron i Piteå. Mannen, som är i 50-årsåldern, har inte återfunnits än.

– Det är oerhört tragiskt, säger företagets kommunikationschef.

Larmet kom in klockan 10.15 på tisdagen.

Enligt uppgifter ska mannen ha fallit från bron och ner i vattnet i samband med ett underhållsarbete.

– Det är en entreprenör som har utfört ett arbete åt oss vid ett trasigt broräcke. Vi kommer att starta en utredning för att se vad som har gått fel, säger Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Det var vid det här trasiga broräcket på Bergsviksbron i Piteå som reparatören arbetade med underhållsarbete när olyckan inträffade. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

”Oerhört tragiskt”

Entreprenören berättar till SVT att de tillsatt en kriskommunikation. Det handlar framförallt om stöd till de närmsta kollegorna.

– Det är oerhört tragiskt. Avseende vad som har skett inväntar vi polisens utredning, säger företagets kommunikationschef.

Både räddningstjänst, polis, ambulans och sjöräddningen har deltagit i sökandet. En helikopter användes i insatsen och drönare flög över platsen medan dykare letade i vattnet.

Åklagare inkopplad

Drygt tre timmar efter larmet lämnade samtliga räddningsenheter platsen, mannen hade då inte hittats. Anhöriga till mannen har underrättats.

Arbetet med att försöka hitta mannen kommer dock att återupptas, men oklart hur och när.

Polisen hanterar ärendet som en arbetsplatsolycka och utredning pågår. Ärendet leds av åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Artikeln uppdateras när mer information finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.