Ytterligare en person anhållen efter gängbråket

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har anhållits efter det stora bråket på Ormberget natten mot tisdag.

Den ene, en man i 22-årsåldern, har anhållits på sannolika skäl misstänks för försök till mord, grov misshandel och övergrepp i rättssak. Den andre, en man i 28-årsåldern misstänks på sannolika skäl för övergrepp i rättssak.

På fredagen meddelar polisen att ytterligare en man i 18-årsåldern sitter frihetsberövad och att de två som tidigare anhållits kommer göra så fortsatt.

Gängbråk på Ormberget i Luleå

Under helgen kommer åklagare att ta ställning om de tre ska begäras häktade.

Polisen förtegen

Polisen är fortfarande förtegen om detaljer kring händelsen men de två personerna ska ha anhållits sent på onsdag kväll. Var och hur gripandet gick till vill Karin Markaberg, chef för polisens utredningssektion i Norrbotten inte gå in på.

– Utredningen är fortfarande inne i en intensiv fas och i ett tidigt skede.

Hur fortsätter utredningen?

– Det handlar om ett sedvanligt utredningsarbete där vi samlar in information, håller förhör och går igenom fynd för att försöka klarlägga förloppet. Men i och med att så många personer var inblandade är det ett digert arbete vi har framför oss, säger Karin Markaberg.

Det var natten mot tisdag som polisen larmades till ett större bråk på friluftsområdet Ormberget i Luleå. Ett 20-tal personer var inblandade och enligt polisen rör det sig om två gäng som varit oense om något. Fyra män knivhöggs, två skadades allvarligt och två lindigt. Två personer vårdas fortfarande på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängbråk på Ormberget i Luleå

Mer i ämnet