En stor del av taket på idrottshallen Tarfalahallen i Kiruna har rasat in. Foto: SVT

Efter hallraset i Kiruna – idrottshallar och skola håller stängt

Uppdaterad
Publicerad
Som följd av hallraset i Kiruna i helgen, håller Nya Raketskolan stängt på måndagen och samtliga kommunala idrottshallar stängs. Detta tills en översyn gjorts av taken, för att bedöma om snötyngden på taken utgör en risk.

Det uppger Kiruna kommun på sin hemsida. En extra översyn av alla hallar i kommunen görs och de hålls stängda tills vidare.

Rektorerna på Nya Raketskolan som ligger intill den kollapsade Tarfalahallen tog beslutet efter hallraset att hålla stängt på måndag.

– Då vi har stora snömängder på skoltaken, vill vi undersöka att det inte medför någon fara för våra elever, personal eller vår skolbyggnad. Vi hoppas att ni vårdnadshavare har förståelse för att vi håller stängt, skriver rektorerna i ett meddelande som gått ut till vårdnadshavarna, enligt kommunens hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Takraset i Tarfalahallen

Mer i ämnet