Hertsöskolan fick stänga matsalen under måndagen och 360 elever blev utan lunch på grund av att en elev förstört mat. Foto: Roger Vikström/TT

Elev spottade i skolmat och kastade runt sylt – skolan fick stänga

Publicerad

En högstadieelev på Hertsöskolan i Luleå ska ha spottat i blodpuddingen samt kastat ut mat på golvet i skolmatsalen. Händelsen innebar att skolan tvingades stänga och eleverna skickades hem på måndagen utan att få någon lunch.

– Maten blev kontaminerad och därför kunde inte eleverna serveras lunch, säger Gunilla Lundström, rektor för mellanstadiet på Hertsöskolan, till SVT.

Det är NSD som är först med att publicera uppgiften att Hertsöskolan var tvungen att stänga då de inte kunde erbjuda eleverna någon annan mat.

360 elever fick gå hem

Mattias Nilsson, rektor på Hertsöskolans högstadium, berättar så här om händelsen:

– Salladsbordet och brödet kastades ut på golvet och på väggar och golv hamnade lingonsylt. Enligt skolmåltidspersonal så ska eleven också ha spottat i själva maten. Eleven var i affekt när det hände.

Hur många elever blev drabbade?

– Det handlar om 360 elever på skolan, säger Gunilla Lundström.

Händelsen i skolmatsalen är polisanmäld.

– Det handlar om skadegörelse för uppskattningsvis 10 000 kronor, säger Mattias Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer