En allvarlig händelse har inträffat på Malmens friskola. En pojke på högstadiet har förts till vård på Gällivare sjukhus. Foto: Privat

Elev till sjukhus efter ”allvarlig händelse” på skola i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

En högstadieelev på Malmens friskola är skadad och förd med ambulans till Gällivare sjukhus efter en händelse mellan två elever på fredagseftermiddagen.

– Det är en allvarlig händelse utan ögonvittnen, säger skolchefen Per Malmelöv.

– Det har varit någon form av bråk och polisen har gjort en brottsplatsundersökning och ska utreda händelsen, säger polisens kommunikatör.

Ingen såg händelsen

Händelsen inträffade vid 14-tiden inne på skolan.

– Det är två elever inblandade utan några andra vittnen. Vuxna tillkallades och när ambulans kom till platsen var den skadade eleven vid medvetande, säger Per Malmelöv.

”Sa att han tappat eleven”

Vad berättade han som inte var skadad om händelsen?

– Att han hade tappade den andra eleven i golvet. Men allt är väldigt oklart så jag kan inte säga vad som har hänt, säger Per Malmelöv.

Brottsplatsundersökning

Polisen har även varit på skolan och pratat med elever och personal.

– De flesta elever hade hunnit avsluta skoldagen. Vi har samlat de vi har kunnat i berörd klass och samtalat om händelsen, säger Per Malmelöv,.

– Förhör med de inblandade kommer hållas vid senare tillfälle, berättar polisens kommunikatör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.