Till vänster i röd jacka, rektor Catarina Öberg, Sunderbyskolan. Foto: SVT

Eleverna invigde nya skolan med rislyktor

Publicerad

I dag invigdes Sunderbyskolan som är en sammanslagning av Kläppenskolan och Hemängsskolan. Invigningen till ära tändes rislyktor som steg till skyn.

Den nya skolan får omkring 460 elever från förskolklass till och med årskurs sex.

– Det blir jättekul när det flyttar in många elever och jag får träffa mina kompisar från hockeylaget, säger Anton Nilsson som går i klass fem.

Framtidens skola

Den nya skolan är en sammanslagning av Hemängs- och Kläppenskolan och är en direkt följd av den stora förändringen av skolstrukturen i Luleå kommun, Framtidens skola. Sunderbyskolan ligger i Hemängsskolans lokaler som byggts ut för att klara av att ta emot eleverna från den nedlagda Kläppenskolan.

– Det här är en fantastisk dag för nu är vi alla samlade under samma tak, säger rektorn Catarina Öberg.

Vad är fördelen med att slå samman skolorna?

– Fördelen är att våra pedagoger kan få heltidstjänster och våra elever kan hitta nya kamrater, kamrater som dom redan har på fritiden i byn.

Vi har också i organisationen Hemvist tre klasskonstellationer som kan arbeta tillsammans, både pedagoger och elever och där vi göra elevkonstellationer mellan klasserna, säger rektorn Catarina Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.