Tränare från mästarlaget Liverpool på plats i Luleå

Publicerad

Den engelska storklubben Liverpool FC arrangerar en fotbollsskola för barn och ungdomar mellan 6 och 14 år runt om i hela Sverige, och nu är det Luleås tur. 15 tränare och instruktörer från Liverpools akademi kommer mellan den 5-7 augusti, att bistå med hela den sportsliga tränings- och utbildningsdelen.

Samtliga deltagare kommer att ges en unik möjlighet att utbilda sig och träna i en kompetensutvecklande miljö, både på och utanför planen.

– Det är givetvis fantastiskt att barn och ungdomar från Luleå, faktiskt från hela norra Sverige, får en möjlighet att coachas och tränas av de allra bästa. Vi har till och med fått in anmälningar från norra Finland och Norge – vilket understryker vilken status den här fotbollsskolan har.

– Det finns även möjlighet för ungdomstränare från de lokala föreningarna att medverka som assisterande till akademitränarna. Detta kommer att ge värdefull input att ta vidare hem till respektive förening, säger Mikael Johansson, projektledare Bergnäsets AIK.

”Efter detta är de Liverpoolspelare”

Paul Lankertis är huvudledare för akademin och berättar att de tränar och ger ungdomarna en smak av ”the Liverpoolway”, vilket innebär att de lär sig värdet i att ha ambitioner.

– Vi lär de svenska barnen vårt sätt att leva fotboll genom värdighet, enighet och engagemang, och det är också det vi förväntar oss av deltagarna. Vi tränar barnen här precis som på samma sätt hemma. Därför anser vi att efter detta är de Liverpoolspelare, säger han.

”Hårt arbete slår talang”

Och trots att de tränar ungdomar utbildar de tränarna från de olika föreningarna på samma gång.

– Vi utbildar inte bara de här ungdomarna till att blir bättre spelare, utan även att de ska bli bättre personer utanför planen.

Paul Lankertis hade även ett tips han ville förmedla till Luleås fotbollsspelande ungomdar.

– Hårt arbete slår talang när den som har talang inte kämpar nog hårt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer