Allvarligt skadad efter polisskjutningen i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Personen som sköts av polis vid ett ingripande i Luleå vid 21.30-tiden på lördagskvällen är allvarligt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Händelsen inträffade under en polisjakt i centrala Luleå vid 21.30-tiden på lördagskvällen.

Polisen uppges ha skjutit mot föraren när hen kört på polisen. Föraren träffades av skottet och fördes till sjukhus.

– Eftersom att det är en pågående utredning kommer vi inte ge några kommentarer om skadeläge, utan hänvisar till polisen, säger Alexandra Rundkvist, kommunikatör på region Norrbotten under söndagsförmiddagen.

Men senare under söndagen gick Region Norrbotten ut med skadeläget. ”I samband med ett polisingripande i Luleå på lördag kväll skottskadades en person och fördes med ambulans till Sunderby sjukhus. Personen har allvarliga skador och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen” skriver regionen.

Polisen förtegen

Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt drograttfylleri samt försök till grovt våld mot tjänsteman.

Förundersökningen har nu lämnats över till polisens avdelning för särskilda utredningar. Polisen vill i nuläget inte lämna några ytterligare kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.