Foto: Anders Wiklund/TT

En stökig natt i länet – hög arbetsbeslastning för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har haft fullt upp i länet under natten och har fått åka på många utryckningar. Här nedan kan du läsa ett urval av nattens händelser.

Klockan 22:39 inkom ett larm om brand i Boden. Ingen person kom till skada och när polisen kom till platsen var branden släckt. Patrullen upprättar en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Vid 00:30-tiden stoppar och kontrollerar polisen en bil i centrala Kalix. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning och förhör. Kontroll i bevisinstrument visar 0,46 promille alkohol i blodet. Föraren är misstänkt för rattfylleri och hans körkort har omhändertagits.

Misshandel

Ett larm om en man som ska ha misshandlat en annan man i Piteå inkom klockan 01:00. Polis beordrades till platsen. Förhör har hållits och en anmälan om misshandel kommer upprättas.

02:12 larmades polisen om ytterligare en misshandel i Piteå  Misshandeln har ägt rum på en restaurang där en man ska ha bitit en kvinna. Patrullen som kom till platsen har hållit förhör med alla inblandade parter och en anmälan om sexuellt ofredande och misshandel kommer att upprättas.

02:45 Man som är misstänkt för misshandel på en restaurang i centrala Luleå. Mannen omhändertogs och är nu misstänkt både för misshandel och narkotikabrott.

03:47 kallades polis till en skola i Öjebyn då en väktare sett en person inne i skolan. En man grips och anhålls senare av åklagare misstänkt för grov skadegörelse. Mannen är frigiven efter beslut av åklagare under lördagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.