Lägenhetsbrand i Boden utreds som grov mordbrand – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En brand uppstod på ett asylboende i Boden vid 17-tiden på torsdagen. En person fördes till sjukhus för vård och en person är gripen. Ärendet utreds av polis som grov mordbrand.

Larmet inkom vid 17-tiden på torsdagen.

Fem enheter från räddningstjänsten kallades ut tillsammans med ambulans till adressen i Boden. Branden var snabbt under kontroll.

– Den är begränsad till den lägenhet där allt startade. Allt är släckt och nu ska röken vädras ut från femte våningen där branden startade, säger Conny Qvarfort, inre befäl vid räddningstjänsten.

Fastigheten evakuerades

Samtliga boende fick initialt evakuera men alla förutom de som bor på den brandhärjade våningen ska nu ha fått komma in igen.

En person är förd till Sunderby sjukhus i Luleå med oklara skador. Polisen har spärrat av lägenheten för en teknisk undersökning.

Utreds som grov mordbrand

Polis utreder händelsen som grov mordbrand och en person har gripits under kvällen. Efter förhör ska åklagare fatta beslut om personen ska anhållas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.