Tre vårdas på IVA efter krock i Boden – polisen misstänker grova brott

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 21:00 på fredagen fick SOS larm om att en personbil och en epatraktor kolliderat i korsningen mellan Gamla Luleåvägen och Spikvägen i Boden. Tre av de inblandade personerna vårdas på intensivvårdsavdelning, och en av förarna är misstänkt för flera grova brott.

– I epatraktorn var det tre ungdomar, som själva tagit sig ut. Det är oklart skadeläge där. I den andra bilen satt två personer och de bedöms vara svårare skadade. Sjukvårdspersonalen har lastat en patient och håller på att ta ut den andra ur bilen, sa vakthavande befäl Patrik Juhlin knappt en timme efter olyckan.

Senare bekräftade polisen att samtliga fem personer inblandade i olyckan har förts till sjukhus.

Förutom polis, räddningstjänst och ambulans fanns Boden kommuns grupp för psykiskt och socialt omhändertagande vid krissituationer, POSOM, på plats under kvällen.

Enligt en patientskaderapport från Region Norrbotten har tre av personerna flyttats till intensivvårdsavdelning på Sunderby sjukhus för observation. Två män i 20-årsåldern vårdas med allvarliga skador och en tonårig pojke har lindriga skador.

Förare misstänkt för grova brott

Polisen har dokumenterat platsen och utreder hur olyckan gått till.

Pontus Henriksson, jourhavande förundersökningsledare, säger till SVT Nyheter Norrbotten att personen som körde personbilen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri och att ej ha stannat på polismans tecken.

– Jag har lämnat över ärendet till åklagarjouren nu , säger Pontus Henriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer