”Ett förfärligt övergrepp”

Uppdaterad
Publicerad

Massage av erogena zoner mot en utsatt kvinna. Det är vad det hela enligt Luleå stift handlar om.

Det var dystra miner inom Luleå stift på onsdagen, efter att en anställd polisanmälts och förklarats obehörig att utöva sitt arbete. Mannen har sedan sagt upp sig på grund av uppgifter om sexuellt ofredande och brott mot tystnadsplikten.

– Vi fick en anmälan om att ett sexuellt ofredande hade skett. En av våra medarbetare hade utsatt en utsatt person. Det handlar om massage, och ett otillbörligt beteende, säger domprosten Charlott Rehnman.

Det handlar om fler än sju massagetillfällen där kvinnan bara hade underkläder på sig. Vid ett par av dessa tillfällen var det tal om massage av erogena zoner, för att kvinnan skulle få massage. Hon anser själv att det var ett otroligt kränkande maktmissbruk.

– Det är ett förfärligt övergrepp, och ofredande får inte förekomma i Svenska kyrkan. Det är inte förenligt med vår uppgift, säger Charlott Rehnman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.