Migrationsverket minskar – ett hundratal anställda påverkas Foto: Montage/TT

Migrationsverket minskar – ett hundratal anställda påverkas

Migrationsverket beräknar att minska mottagningen i region Nord – runt 120 tjänster kan komma att påverkas.

Migrationsverket fortsätter att planera för en minskad organisation från 2017 och framåt. Anledningen: Färre asylsökande, färre boenden och ett minskat mottagningssystem.

”Vi arbetar nu intensivt”

Region Nord räknar med att bli mellan 100 och 120 färre årsarbetare under 2017. Verksamheten ska nu anpassas till behov och budget.

− Hur många personer som kommer att påverkas är för tidigt att säga. Vi arbetar nu intensivt med att hitta så bra lösningar som möjligt för våra medarbetare, säger regionchef Håkan Hansi och fortsätter:

─ Jag vill vara tydlig med att 100 årsarbetare inte behöver innebära att lika många medarbetare riskerar att bli uppsagda. Det är en teoretisk budgetsiffra utifrån antal årslöner. Vi planerar nu var, när och hur vår region ska dra ner i olika faser. I den här fasen styr avvecklingen av boenden var vi behöver dra ner.

Migrationsverket har i dag 830 medarbetare i region Nord.

Boenden avvecklas

I hela landet ska 180 boenden avvecklas under våren och i region Nord avvecklas 34 boenden.

Region Nord omfattar Migrationsverkets verksamhet i Norrbottens län, Västerbottens län, Jämtlands län och Västernorrlands län.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer