Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör konsumentvägledaren Lena Nordmark i Luleå om hur du kan få tillbaka pengar vid kreditköp. Foto: Henrik Montgomery, TT/Anna Wallbrandt/SVT

Expert i Luleå: Så får du pengar tillbaka vid inställd konsert

Uppdaterad
Publicerad

Som konsument har du vanligtvis rätt att ångra ett köp, men inte när det handlar om konserter. I klippet reder Lena Nordmark i Luleå ut vad som gäller – och när du kan få pengarna tillbaka.

Efter gårdagens besked om de inställda hyllningskonserterna till Börje Salming har frågor landat hos konsumentvägledaren Lena Nordmark på Luleå kommun.

– De ställer frågor kring möjlighet till återbetalning, säger Nordmark som också är budget- och skuldrådgivare.

I just bluffen kring Salming är det inget att göra som konsument. I en intervju med Aftonbladet säger arrangören att han har spelat bort pengarna och ärendet utreds nu av polisen.

Då kan en viss del återbetalas

Även om ångerrätten inte gäller för evenemang så kan köparen få tillbaka en del av biljettpriset vid missnöje, exempelvis om ljudet är dåligt på en konsert.

– Då är det en reklamation man kan göra till arrangören och då kan man få en prisnedsättning, säger Nordmark.

I klippet berättar experten hur du kan få tillbaka pengar vid kreditköp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.