• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Joakim Lindholm, ordförande för Byggnads Norrbotten, är inte överraskad över utfallet i Malmfälten där bland annat svartjobb misstänks. Foto: Arkiv/SVT

Fackbasen om tillslaget i Malmfälten: ”Baksidan av högkonjunkturen”

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Lindholm, ordförande för Byggnads Norrbotten, är inte förvånad över utfallet från det tillslag som myndigheter har gjort kring byggprojekten i Kiruna och Gällivare.

– Det här är baksidan med högkonjunkturer, säger han.

Under torsdagsmorgonen inled Byggnads kongress i Stockholm där ombud från hela landet samlas. Det är ingen vågad gissning att Joakim Lindholm från Kiruna kommer att få en del frågor om tillslaget Malmfälten under kongressdagarna.

Joakim Lindholm tycker att det är på tiden att myndigheterna intresserar sig för det som händer kring stadsomvandlingarna i Malmfälten där stora byggprojekt har varit i gång i många år.

– Det är väl bättre sent än aldrig att man lägger fokus på det här. Det kan handla om allt från miljöbrott till ren ekonomisk brottslighet. Sånt här har en tendens att dra sig till de stora projekten, säger han.

Förhoppningen är att myndigheternas tillsyn ska ge fall där man kan leda misstankar om fusk i bevis.

– Det kommer att ge en avskräckande effekt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.