”Får energi av norrbottenspubliken”

Uppdaterad
Publicerad

Årets bok och bildmässa i Luleå blev mycket välbesökt. Stora rikskända författare blandades med lokala författare som ger ut sin allra första bok

Den här boken var en av alla de nya böcker som presenterades på helgens bok och bildmässa i Luleå. Författaren Anne-Christine Liinanki har följt med människor i glesbygden kring Kalix och lyssnat in vad människorna där har att berätta:

– Det har varit jättespännande att få åka runt i trakterna runt Kalix och lyssna in berättelserna från de som bor där, säger Anne-Christine Liinanki som tillsammans med xx har gett ut en foto och intervjubok om glesbygden  i Norrbotten . Det är hoppfull bild som speglas i boken.

-Människor som bor i glesbygden har valt det och är glada och stolta över det och jag hoppas att det syns i vår bok säger fotografen Gunnar Svedjebäck.

Många signaturer

Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson berättade om sina 438 dagar som fångar i etiopiskt fängelse och boken hade strykande åtgång:

– Myten om att journalistiken skulle vara död är överdriven. Det finns ett sug efter frågor som yttrandefrihet , säger Martin Schibbye och signerar ytterligare en bok.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.