Region Norrbotten sänker sin förstärkta beredskap då färre patienter behöver vård för covid-19 nu än tidigare under våren. Foto: TT

Färre behöver vård – Region Norrbotten drar ned beredskapen

Uppdaterad
Publicerad
På grund av coronapandemin har Region Norrbotten tidigare gått upp i förstärkningsläge. Nu sänks beredskapen ett steg till stabsläger från och med måndag 1 juni.

Beredskapen sänks från näst högsta nivån till något som kallas stabsläge. Den regionala krisledningen ska se till att covid-vården i Norrbotten fortsätter att fungera under ledning av regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson.

”Vi har säkra rutiner”

– Vi har säkra rutiner på plats och ser att färre patienter behöver vård för covid-19 nu än tidigare under våren. Det gör att vi bedömer att vi kan sänka beredskapsläget men vi är fortfarande inte på normalnivå, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör.

Under pandemin har den regionala krisledningen sammanträtt först varje dag, sedan tre gånger i veckan. I samband med att beredskapsläget nu sänks kommer den regionala krisledningen sammanträda en gång i veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet