Foto: Privat

Fick monstergädda på kroken

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags var Nicklas Hallnor från Arjeplog ute och fiskade med sin kompis Magnus Ramberg. Fisketuren inleddes dåligt, men sedan kan man lungt säga att det gick bättre.

– Vi hade bara fått smågäddor. Men så kände jag att det var en som högg. Och när den simmade närmare båten såg jag att det måste vara en tio kilos minst, säger Nicklas som även denna kväll är ute och fiskar.

Längre än rekordgädda

– Den gjorde en lov och så såg jag att den kom mot båten. Jag sa åt Magnus att ta den i håven och det gjorde han. Och då såg jag att den inte bara var grov utan också lång.

De vägde och mätte den innan de släppte tillbaka jättegäddan som förmodligen hör till en av Sveriges större, om man ska tro fiskaren själv.

– Den vägde 16,1 kilo och var längre än den gädda som just nu är rekord i Sverige. Hade den här varit nyäten och haft rom så skulle den förmodligen varit störst, säger Niklas som inte tror att han någonsin kommer att fånga en lika stor gädda igen.

Vägrar uppge sjön

Varför släppte du tillbaks den?

– Det finns flera bra anledningar. Stora fiskar är bra för vattnen och håller vattnen i trim och för mig som just startat ett fiskeföretag är de här guld värda.

– Dessutom hoppas jag fånga henne igen.

Var var du när du fiskade?

– Jo.

Va .. vad menar du?

– Det säger jag inte. Men jag kan säga att den är fiskad i en sjö i Norrbotten, säger Nicklas Hallnor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.