Foto: SVT Arkiv

Flaskposten som hittade hem – efter 18 år

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Dahlberg och henne kompis skickade en hel del flaskpost när de var yngre. Nu har en flaskpost som de skickat hittats vid kraftstationen i Sikfors – omkring 18 år senare.

Det skriver Piteå-Tidningen i dag.

SVT Norrbotten har ringt upp Caroline Dahlberg som i dag är 26 år och hon berättar att flaskposten som nu hittats ska ha skickats från Vidsel för cirka 15-18 år sedan.

– Det var då som jag och min familj bodde i Vidsel och jag och min kompis skickade mycket flaskpost med önskan om att få svar.

Hon berättar att det var hennes syster som ringde henne och frågade om det kunde vara en av flaskorna som hon och hennes kompis skickade när de var små flickor.

– Jag var inte säker på att det var vår för jag kände inte igen teckningen som låg i flaskan förrän jag fick titta närmare på den. Då syntes även mitt namn även om det var lite otydligt skrivet.

Hur reagerade du på att det var din och din kompis flaskpost?

– Ja den har ju guppat på ganska lugnt i många år. Jag var nog mest förvånad över att den inte blivit förstörd men den PET-flaska vi använde var kraftigare än de som används i dag så det kan ha hjälpt till att bevara teckningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer