Nu sätts Allstar och flera andra restauranger i Luleå i konkurs på grund av corona-pandemin. Foto: SVT

Flera av Luleås nöjesplatser och restauranger i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesgruppen Luleå AB och Arenarestaurangerna i Luleå AB sätts i konkurs på grund av corona-pandemin.

VD:n Henrik Gröntvedt går ut med uppgifterna under onsdag förmiddag. De nöjesplatser och restauranger som söks i konkurs är Arenarestaurangerna och de rörelser som omfattas är Allstar, Holy cow, Bar CG bar och Luleå Hockey-restaurangerna. Två restauranger klarar sig undan konkursansökan och det är Restaurang CG i Luleå och Restaurang Tage i Piteå.

Ofattbart tuffa tider

– Det är tuffa tider nu. Ofattbart tuffa tider. Inte bara för restaurang- och nöjesbranschen, utan för hela världen i stort. För Nöjesgruppen och Arnenarestaurangerna har corona-pandemin inneburit ett inkomstbortfall på mer än 90 procent, säger vd:n Henrik Gröntvedt i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Norrbotten

Konkursansökan lämnas in i dag, onsdag, och samma dag utser Luleå tingsrätt en konkursförvaltare som ges i uppdrag att avveckla bolagen.

”Nu måste jag koncentrera mig på personalen”

– Min förhoppning är att vi ska kunna starta upp verksamheterna igen, men vi vet inte ens hur långvarig den här situationen kommer att bli. Nu måste jag koncentrera mig på att prata med all personal, säger Henrik Gröntvedt, när SVT får tag i honom strax efter att han lämnat besked om konkursansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet