• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Flera män ska ha grovt misshandlat och kidnappat en man i Gällivare. Nu åtalas de. Foto: Arkivbild/SVT

Flera män i Gällivare åtalas för människorov och grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Flera män åtalas av Gällivare tingsrätt för att ha deltagit i grov misshandel och medhjälp till människorov av en man i dryga 30-årsåldern. Misshandeln började i hans hem och fortsatte i en skog.

Det var i början av september som händelsen ägde rum i  Malmberget. De åtalade männen, som  är i åldrarna 28 till 38 år, ska ha tagit sig in i mannens hem där misshandeln började.

I åtalet beskrivs hur mannen fick händerna fastlåsta med buntband och blev slagen upprepade gånger med hammare. Han misshandlades också med sparkar och andra slag.

Luva över huvudet

Efter misshandeln i hemmet lastades han upp på ett lastbilsflak och fördes med en luva över huvudet in i en skog där misshandeln fortsatte.

Den grova misshandeln innebar att manen fick flera skador, bland annat tandskador och fraktur på käkbenet.

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit att männen velat ha tillbaka två crossar men att de förmodligen gett sig på fel person, uppger NSD.

– Det finns ingenting som tyder på att målsäganden ska ha varit delaktig i nån stöld av motorcyklar eller annat, säger åklagaren Rickard Finnberg till NSD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.