Flygplats tom på resenärer – endast ett plan om dagen från Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Airport vid lunchtid måndagen den sjätte april. Sällan har uttrycket bilder säger mer än tusen ord varit så användbart som just nu. Flygplatsen som i vanliga fall sjuder av liv ekar tom och knappt en människa syns till.

– Normalt har vi 20-25 avgångar om dagen. Nu är vi nere på en avgång om dagen så det är givetsvis en radikal minskning, säger flygstationschefen Ann-Christin Viklund.

Regionen drabbas

Exakt hur stora intäkter flygstationen går miste om vill Ann-Christin Viklund inte närmare gå in på. Men samtliga anställda på flygplatsen inklusive hon själv har permitterats.

Coronaviruset i Norrbotten

En viktig fråga som oroar är att regionen drabbas hårt när flygtrafiken minskats till ett minimum.

– Tillgängligheten till regionen är avsevärt försämrad. Kritisk kompetens, arbetskraft och även varuförsörjning är viktigt, framför allt i kristider. Det här är är en viktig fråga för hela regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet