”Folk kommer dö efter vägarna”

Uppdaterad
Publicerad

Nedskärningar på Kalix sjukhus skulle innebära stora risker för patientsäkerheten. Det slår man fast i en risk- och konsekvensanalys som nu lämnats över till tjänstemän på Region Norrbotten.  

– Man har satt poäng på hur stora riskerna är och många av riskerna är att bedömda som katastrofala risker  – och patientsäkerheten är hotad. Det vi vet med säkerhet är att folk kommer att dö efter vägarna om förslaget går igenom, säger Annica Brännström, sjuksköterska och Sjukhuskampens kontaktperson.

Patientsäkerheten

Dom som organiserat sig för att protestera mot Region Norrbottens förslag presenterade på tisdagskvällen resultatet av analysen för de många kalixbor som kom till det öppna mötet. 

– Man har sedan femton, tjugo år tillbaka i tiden använt sig av ett centraliseringsconcept inom landstinget, jag tycker det är dags att byta tankesätt. Dom små sjukhusen är mest kostnadseffektiva och patientsäkra,  säger Annica Brännström. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.