Förnekar brutalt rån mot 78-åring

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade rättegången mot den 27-årige man som står åtalad misstänkt för att ha rånat och brutalt misshandlat en 78-årig man i Slagnäs i juli.

Efter rånet greps och häktades två män för dådet. Senare avskrevs en av männen från misstankar. Kvar fanns den 27-åring som idag stod åtalad för att ha trängt sig in till 78-åringen i dennes fritidsbostad i Slagnäs.

Skjöts med kolsyrepistol

Väl inne i bostaden ska han ha skjutit mot 78-åringen med en kolsyrepistol varpå han misshandlade och band honom med en elkabel.

Grovt rån i Arjeplog

Den åtalade ska också ut hällt brännbar vätska på husets altan.

Efter att ha tilltvingat sig nyckeln till vapenskåpet försvann han från bostaden med stöldgods i form av 78-åringens plånbok, en pistol, ett hagelgevär och ammunition.

Förnekar misshandel

Enligt 27-åringens försvarare medger den åtalade att han varit med om att planera dådet och tagit hand om stöldgods men att han inte varit delaktig i rånet och misshandeln av 78-åringen.

Rättegången väntas pågå i två dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt rån i Arjeplog

Mer i ämnet