Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör den nya kommunalrådsduon i Luleå

Första dagen på jobbet för Luleås nya kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

I dag var första dagen på nya jobbet för vinnaren i gårdagskvällens kommunalrådsval i Luleå, Lenita Ericson. Så även för hennes nya parhäst.

Lenita Ericson blir nu kommunstyrelsens ordförande vilket betyder att hon rankas som det högsta kommunalrådet. Fredrik Hansson blir kommunstyrelsens vice ordförande och räknas därmed som kommunalråd nummer två.

– Jag vill ena partiet så att vi tillsammans kan göra ett bra val 2022, svarar Lenita Ericson när vi frågar vad hon ser som sin viktigaste uppgift. Men tillägger snabbt att det också är viktigt att upprätthålla takten i bostadsbyggandet.

Känd för luleåborna

Lenita Ericson har tills nu varit andra kommunalråd bakom nyss avgångne Niklas Nordström och är alltså känd för luleåborna. Men Fredrik har varit en doldis, hittills vill säga.

– Jag är uppväxt på Hertsön, har varit politiskt aktiv i 16 år och är nu socialnämndens ordförande, säger han när vi ber honom presentera sig själv i korthet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer