Det blir ingen extra vårdpersonal från Försvarsmaktens sida. Pressekreteraren Therese Fagerstedt förklarar varför i videon ovan. Foto: SVT/Försvarsmakten

Försvarsmakten säger nej till Region Norrbottens begäran om vårdpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsmakten säger nej till Region Norrbottens begäran om att få tillgång till Försvarsmaktens vårdpersonal under den rådande coronakrisen.

Tidigare i veckan skickade Region Norrbotten ut en begäran om att få tillgång till Försvarsmaktens vårdpersonal. Men Försvarsmakten säger nej. En av anledningarna är att de anser att de inte har tillräckligt med sjukvårdare.

– Försvarsmakten har inte den mängd vårdpersonal som gör att vi kan låna ut. Den personal som vi har idag jobbar främst med försvarshälsan, och de finns ute bland förbanden och stödjer värnpliktiga soldater, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare i Försvarsmakten.

Coronaviruset i Norrbotten

I videon ovan utvecklar Therese Fagerstedt varför de avslår Region Norrbottens förfrågan.

Region Norrbotten: ”Tråkigt”

Pia Näsvall, chefsläkare i Region Norrbotten, tycker att beslutet är tråkigt och att de endast hade behövt hjälp under en kort period.

– Vi hade gärna sett den hjälpen och hade skickat tillbaka dem om det hade behövts. Vi tycker det är tråkigt men får förhålla oss till beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet