Foto: TT

Försvarsanställd sägs upp efter sexofredande i dusch

Publicerad

En anställd vid F21 i Luleå gick in till tre kvinnliga soldater när de stod i duschen helt nakna – därefter erbjöd han dem bland annat massage. ”Mycket allvarlig omdömeslöshet”, skriver försvarets personalansvarsnämnd och beslutar att säga upp honom.

Händelsen ska ha skett i ett gemensamt duschrum på F21 i Luleå i november 2014. I sin anmälan beskriver de bland annat hur den försvarsanställde mannen kommit in i duschrummet och erbjudit dem massage – något som de båda upplevde som obehagligt och kränkande. Mannen har medgivit att han erbjudit kvinnorna massage men att det inte handlade om något sexuellt ofredande.

Händelsen polisanmäldes och mannen dömdes i november 2015 för sexuellt ofredande.

Nu har försvarets personalansvarsnämnd beslutat att säga upp mannen då ”det inte längre föreligger förutsättningar för ett fortsatt förtroende”. Vidare skriver nämnden att han ”agerat på ett sätt som inte är förenligt med en anställning i Försvarsmakten”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer