Tre av fem våningsplan i stadshuset är stängda på grund av vattenläckage . Foto: SVT

Fortfarande vattenläckage i stadshuset och länskonstmuseet

Uppdaterad
Publicerad

Problemet med vattenläckage från taket i det nya stadshuset och länskonstmuseet i Kiruna fortsätter.

Det nya stadshuset och länskonstmuseet invigdes hösten 2018 och vid den första snösmältningen förra våren upptäcktes det att det läcker vatten från taket på flera ställen i byggnaden. Problemet med vatten läckage har fortsatt även vid den här våren.

– Det är ett stort problem att det kommer mycket vatten i flera olika punkter och vi har inte lokaliserat var vattnet kommer ifrån säger Gert Mörtvik verksamhetsstrateg på Kiruna kommun.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Problemet med vattenläckage fortsätter i samma omfattning och till och med har det uppstått ännu fler läckage punkter den här våren.

Vattenhinkar är utplacerade på flera ställen i stadshuset. Värst drabbad är IT-avdelningen och de översta våningarna på länskonstmuseet.

– Problem finns på de tre översta våningarna på länskonstmuseet, det är inträngande vatten och kondensproblem. De är stängda för utställning säger Gert Mörtvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Mer i ämnet