Hit fördes de tre männen efter att de voltat med en bil i Inbyn, några kilometer utanför Boden. Foto: SVT

Fortsatt hårt tryck på akuten på Sunderby sjukhus

Publicerad

Många som vänder sig till akutmottagningen på Sunderby sjukhus har inte akuta åkommor vilket skapar långa väntetider. Nu uppmanar akuten än en gång patienter med icke akuta besvär att vända sig till sin hälsocentral eller ringa 1177.

Så sent som förra veckan gick Region Norrbotten ut och uppmanade folk att i första hand vända sig till sin hälsocentral eller ringa sjukvårdsupplysningen 1177 om de inte hade akuta besvär. En uppmaning som inte verkat haft någon större inverkan då samma problem kvarstår.

I ett pressmeddelande skriver Region Norrbotten att personalen på akutmottagningen vid Sunderby sjukhus märker av att många av de som vänder sig till dem inte har akuta åkommor.

– Vi vädjar till norrbottningar och turister i området att i första hand vända er till 1177 eller hälsocentralen, säger Mattias Morin, verksamhetschef på akutmottagningen vid Sunderby sjukhus.

Enligt Region Norrbotten är det långa väntetider på akutmottagningen och de som är sjukast prioriteras alltid först.

– Det gör att de som besöker oss med problem som inte är akuta får vänta länge, säger Mattias Morin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.