Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
2016 hyllades Börje Salming av NHL-klubben Toronto Maple Leafs i hemmahallen Matojärvi. Se bilder från hyllningen och hör Börje Salming berätta anekdoter. Foto: Hans Sternlund/SVT

Från arkivet – Börje Salming hyllas i hemmaarenan 2016

Uppdaterad
Publicerad

Börje Salming ska hyllas med egen gata i Kiruna. Senaste gången han hyllades officiellt på hemmaplan var lördagen den 4 december 2016. Då skänkte NHL-klubben Toronto Maple Leafs en flagga som skulle hängas upp i hemmahallen Matojärvi.

Toronto hade skickat en delegation till Kiruna för att överlämna flaggan. Den bestod av bland annat personer i klubbens toppskikt och Salmings förre lagkamrat Tiger Williams. Till och med klubbmaskoten Carlton åkte med i full mundering.

I Kiruna var det moderklubben Kiruna AIF som stod för värdskapet. Börje Salming var rörd över engagemanget från båda klubbarna.

I klippet ser vi tillbaka på den minnesvärda kvällen och Börje Salming berättar anekdoter om hur han brukade tjuvåka i hallen på kvällarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.