En full man körde omkring med flera vapen, bland annat ett skarpladdat. Foto: Polisens förundersökning

Full förare i Arvidsjaur nära gränsen till medvetslös – hade skarpladdat vapen i bilen

Uppdaterad
Publicerad

En man körde på gator och vägar i Arvidsjaur med 3,25 promille i blodet – vid 4,0 promille brukar medvetslöshet inträda. Nu åtalas han för grovt rattfylleri och brott mot vapenlagen då han färdades med ett skarpladdat vapen i bilen.

Allting uppdagades en kväll i november förra året när polisen kallades till en singelolycka i en by några mil utanför centralorten.

När polisen kom fram till platsen hade föraren kört i diket och somnat i bilen, han var så kraftigt alkoholpåverkad att polisen knappt fick kontakt med honom.

Tre jaktvapen i bilen

Inne i fordonen fanns även tre jaktvapen, varav ett var skarpladdat.

”Mannen var så berusad att han inte kunde genomföra ett utandningsprov genom att blåsa i sållningsinstrumentet”, berättar polisen i förundersökning.

Det slutade med att mannen fördes i ambulans till hälsocentralen där blodprovstagning kunde genomföras.

”Hade bråkat med min fru”

Mannen, som är i 55-årsåldern, har vid polisförhör erkänt grovt rattfylleri men att han inte vet när han började dricka.

– Jag hade bråkat med min fru på grund av alkoholintaget och åkte till en kompis, har mannen berättat i förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.