Fylla och misshandel under midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Flera fall av rattfylleri, misshandel och bränder men polisen betecknar ändå midsommaraftonsnatten som förhållandevis lugn.

– Det har ändå varit förhållandevis lugnt för att vara midsommar, säger Markus Isacsson, vid polisens regionledningscentral.

Här är ett urval av nattens händelser i Norrbotten:

Vid 23.30 stoppas en man i 25-årsåldern av polis, han misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.

Vid 23.35 larmas polis till ett Apotek i Haparanda efter ett inbrott. Någon hade krossat en ruta men det är i nuläget oklart vad som stulits. 

En kvinna i 20-årsåldern stoppas på Bensbyvägen och visade tecken på att vara onykter. Efter provtagning och förhör upprättas en anmälan om grovt rattfylleri.

Strax efter midnatt får polisen samtal om ett bråk i en stuga på Pite havsbad. En person ska ha misshandlats och en annan omhändertas på grund av fylleri.

En man i 20-årsåldern misstänks för sjöfylleri efter att ha stoppats av polis och Kustbevakning i Kalix skärgård.

Vid 02.30 larmas polis till Brännastrand i Boden efter att en ordningsvakt blivit sparkad. En man i 20-årsåldern grips av polis och misstänks nu för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

05.08 anhålls en man i Morjärv misstänkt för mordbrand sedan han försökt tända eld på en fastighet. Mannen ska tidigare under natten själv ha blivit misshandlad. Polisen skriver på sin hemsida att förhör kommer att hållas under lördagen.

LÄS ÄVEN: Försökte elda upp hus – misstänks för mordbrand

Strax före 06 kallas polis och räddningstjänst till Källgatan i Gällivare där en moped brinner. Mopeden misstänks vara stulen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.