Fyra personer färdades i fordonet som voltade på E10 utanför Töre. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Två personer vårdas på intensiven efter volt med A-traktor utanför Töre

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen inträffade en singelolycka på E10 nära Töre, Kalix kommun. Fyra personer är inblandade och två personer vårdas på intensiven efter en volt med A-traktor.

Olyckan inträffade vid 07:30-tiden på morgonen. Fyra personer färdades i fordonet som ska ha voltat ner i diket.

De första rapporterna vittnade om att samtliga personer var ute ur bilen men vid 08:45-tiden pågick fortfarande insatsen.

– Vi jobbar fortfarande i ärendet och polis, helikopter och ambulans är också på plats. Jag har ingen information gällande skadeläget, sa Niklas Bergman, inre befäl på räddningstjänsten, till SVT då.

Strax efter klockan 9 bekräftade polisen att samtliga inblandade behövde uppsöka sjukvård.

– Två tonåringar och två vuxna är förda till sjukvård, säger Elisabeth Glaas,  RLC-kommunikatör vid polisens ledningscentral.

”Väldigt halt väglag”

Tidigare på morgonen rapporterade räddningtjänsten att det råder väldigt halt väglag på sträckan E4 och norrut på E10 mot Töre.

Vid 10-tiden var SVT:s reporter Micke Nyberg framme vid olycksplatsen.

– Personerna har färdats i en A-traktor. Poliser är kvar på platsen och inväntar bärgning, säger han.

Två vårdas på intensiven

Vid lunchtid meddelar Region Norrbotten skadeläget. Två pojkar i 15-årsåldern är inlagda på vårdavdelning för lindriga respektive allvarliga skador. Läget för de andra två är värre.

– En man i 30-årsåldern och en i 25-årsåldern fick båda allvarliga skador och vårdas på intensivvårdsavdelningen, skriver Region Norrbotten på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.