Gav sitt offer första hjälpen

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig kvinna åtalas nu för att ha försökt hugga ihjäl en man i Överkalix med kniv. På samma fest ska hon ha slagit sin dåvarande pojkvän i huvudet med en flaska.

Det var den 14 november som den åtalade kvinnan festade tillsammans med sin pojkvän och andra vänner. Först urartade festen och kvinnan slog sin pojkvän i huvudet först med en kaffekopp och sedan med en tillbringare.

Pojkvännens pappa som ägde huset blev arg när kvinnan tände en rökfackla som började ryka.

Hämtar kniv

Kvinnan hämtar en kniv i köket och hon säger själv i förhör att hon gör det för att försvara sig. Hon springer sedan mot pappan som får ett knivhugg i bröstet och på grund av skadorna håller på att förblöda. De andra deltagarna på festen lyckas till slut få ut kvinnan från huset men hon slår sönder fönstret för att ta sig in.

Försöker hjälpa

Kvinnan inser att pojkvännens pappa håller på att förblöda och säger att hon vill in i huset för att hjälpa till med första hjälpen. Hon försöker stoppa blodflödet genom att trycka kompresser i såret. Och när det inte räcker försöker hon pilla in tyg i såret med hjälp av en kniv.

Kvinnan åtalas nu för misshandel av sin pojkvän och för försök till mord på pojkvännens pappa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.