Foto: SVT

Bildar gemensamt bolag för Bussgods i Norrland

Uppdaterad
Publicerad
I Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland pågår ett arbete om att skapa ett länsövergripande Bussgodsbolag i Norrland.

I regionfullmäktige i Jämtland/Härjedalen beslutade man i veckan att påbörja avvecklingen av Bussgodsverksamheten. Men i övriga län finns en tydlig vilja att skapa ett gemensamt bolag med tre ägare.

– Vi tror att verksamheten kan bedrivas mer effektivt och bättre om vi samverkar. Även om beslutet i Jämtland känns tråkigt, så ser vi ingen anledning att ändra på den tänkta inriktningen, säger Kenneth Johansson, myndighetschef vid kollektivtrafikmyndigheten och representant för ägaren till Bussgods i Norrbotten i ett pressmeddelande.

Tanken var att det länsöverskridande bussgodsbolaget skulle vara bildat till årskiftet vilket inte kommer vara möjligt.  En ny tidplan är på väg och ambitionen är att ha ett nytt bolag till årsskiftet 2018/2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer