Gott hopp om flera nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey/MSSK står inför nya utmaningar efter att laget åkte ut i semifinal och flera spelare lämnar laget.

Om allt hade gått som laget velat skulle alla varit samlade i omklädningsrummet vid den här tiden, och ladda för nästa match.

Istället är det tomt, baksmällan känns nästan i väggarna, efter att favorittippade Luleå Hockey MSSK åkte ut i semifinalen mot HV71 med 3-4.

Luleå Hockey/MSSK

Tänker redan framåt

Men målvakten Maria Omberg försöker redan tänka framåt.

– Jag kan faktiskt blicka framåt. Man är ju redan sugen på nästa säsong och starta igång med sommarträningen och man sätter upp nya mål. Det här är hockey och man vet att allt kan hända vid slutspel och det är också en erfarenhet, säger Maria Omberg som är målvakt i Luleå Hockey/MSSK.

Handfull spelare lämnar

Sportchefen och tränaren Fredrik Glader har ett minst sagt tufft arbete framför sig då redan en handfull antal spelare aviserat att de antingen kommer lämna truppen eller lägga spelandet på hyllan.

– Det är självklart att man är otroligt besviken och ledsen  just nu för stunden, men får man lite distans till det här och ett par veckors lungn och ro så då tror jag glöden kommer, det lovar jag, säger tränaren och sportchefen Fredrik Glader.

Du droppar inga namn än på dem som lämnar, men skulle du kunna bjuda på några namn på spelare ni hoppas få med i laget?

– Vi har ju absolut namn som vi ser fram emot som skulle kunna komma till oss men det är ingeting som jag kommer lämna ut här och nu. Det är en process som ska ha sin stilla gång när man ska rekrytera spelare och det kan förändras under resans gång, så tyvär inget namn jag kan nämna här, säger Fredrik Glader.

Stannar i laget

Tänker du som målvakt stanna kvar i laget?

– Ja, jag hoppas på att få stanna kvar för jag trivs så himla bra här i Luleå. Det är så himla underbart att få spela här och jag känner en stor stolthet att få spela i den stad där jag växt upp så det är klart att jag vill stanna, säger Maria Omberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Luleå Hockey/MSSK

Mer i ämnet